Hoofdkantoor Centraal Beheer Apeldoorn wordt Business Campus

Hoofdkantoor Centraal Beheer Apeldoorn wordt Business Campus

Vastgoedontwikkelaar TCN wil het huidige hoofdkantoor van Centraal Beheer Achmea gaan herontwikkelen tot Apeldoorn Business Campus. Daarin komt ruimte voor onderwijs, studentenhuisvesting, huisvesting voor nieuwe bedrijven en ontmoetings- en vergaderruimten. TCN ondertekent daartoe vandaag een intentieovereenkomst met de gemeente Apeldoorn.

Het gebouw is momenteel nog in gebruik als hoofdkantoor van Centraal Beheer Achmea, dat van plan is in de zomer van 2013 naar een nieuwbouwlocatie te verhuizen. Het door de Nederlandse architect Herman Hertzberger ontworpen gebouw is een gemeentelijk monument met een oppervlakte van circa 40.000 m². Het werd in 2007 door TCN gekocht van Centraal Beheer Achmea.

TCN wil na het vertrek van Centraal Beheer Achmea starten met de transformatie. Tijdens de transformatie zal het gebouw ruimte bieden aan pioniers, die hier de gelegenheid krijgen nieuwe bedrijfsmatige activiteiten te ontwikkelen. Op deze manier wordt het gebouw ook tijdens de herontwikkeling optimaal benut.

De Apeldoorn Business Campus biedt ruimte aan onderwijsorganisaties die al in Apeldoorn actief zijn, maar ook aan partijen die nieuwe activiteiten in de stad willen ontplooien. Ook onderzoekt TCN de mogelijkheden om een deel van het gebouw geschikt te maken voor studentenhuisvesting. Hiermee zou een substantieel aantal permanente woonvoorzieningen voor studenten in Apeldoorn gerealiseerd kunnen worden.

Het concept voor de Apeldoorn Business Campus sluit aan bij de ambitie van de gemeente Apeldoorn om de stad te voorzien van een infrastructuur voor hoger onderwijs die past bij de omvang van de stad en de behoeften van het bedrijfsleven aan gekwalificeerd personeel. Het hergebruikplan van TCN voor het Centraal Beheercomplex vormt bovendien een belangrijke bouwsteen voor het plan van de gemeente om de leegstand van kantoren in het binnenstedelijk gebied van Apeldoorn de komende jaren terug te dringen.

TCN heeft sinds haar oprichting in 1994 al meer dan één miljoen m² (her)ontwikkeld en laat met dit project weer zien dat bestaande gebouwen en gebieden met een goed concept en een goede samenwerking tussen gemeente, instellingen en marktpartijen behouden kunnen worden. Met de herontwikkeling van het Centraal Beheer gebouw krijgt een belangrijk stuk cultureel erfgoed en een architectonisch icoon (het gebouw is een ontwerp van architect Herman Hertzberger) een nieuw leven.

TCN
TCN is vanaf 1994 actief als de dappere en speelse hond van het Europees vastgoed. Door onze flexibele benadering zijn we, ook in de huidige markt, steeds in staat verrassende plekken te bedenken, te maken en vooral te onderhouden.

TCN transformeert bestaande gebouwen en gebieden tot comfortabele, functionele en veilige leefomgevingen. Wij doen dat op basis van co-creatie met gespecialiseerde partners. Door de integrale benadering van onze projecten, namelijk conceptontwikkeling, realisatie, beleggen en het managen van projecten, zijn wij langdurig betrokken bij onze projecten.

TCN wordt gevormd en gemaakt door 200 medewerkers en heeft projecten in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Oostenrijk en Rusland.

Ondertekening intentieovereenkomst