RTL Nederland kiest voor het Media Park en Hilversum

RTL Nederland kiest voor het Media Park en Hilversum

RTL Nederland heeft besloten tot langdurige vestiging op het Media Park in Hilversum. Het Media Park is gezamenlijk eigendom van TCN en Europa Fund II.

Met ingang van dit jaar verlengt RTL Nederland de bestaande huur van circa 20.000 m2 kantoor-, productie- en studioruimte. Het betreft een huurcontract van tien jaar. Een jaar geleden begon RTL Nederland haar zoektocht naar nieuwe huisvesting, waarbij ook Amsterdam nadrukkelijk in beeld was. De blijvende keuze voor Hilversum maakt duidelijk dat de concentratie van media-activiteiten in de mediastad grote voordelen biedt.

Rudy Stroink van TCN : ‘Het zou een understatement zijn om te zeggen dat wij blij zijn dat RTL Nederland blijft. Vanaf de overname van het park was RTL Nederland voor ons één van de anchors van het nieuwe Media Park-concept. Voor ons is het Media Park niet alleen dé plek in Nederland waar professioneel media worden vervaardigd, maar juist ook de plek waar publiek en mediamakers bij elkaar komen. Beeld en Geluid, Studio 21 en de live opnames met publiek in de tv-studio's horen net zo bij het park als de omroepen, de productiebedrijven en de overige 200 bewoners. We verheugen ons erop dat we de komende jaren dit concept met al onze stakeholders verder kunnen uitbouwen. In oktober dit jaar is het Media Park precies 50 jaar het centrum van medialand en dat blijft het.’

Rob Sim van Europa Capital, samen met TCN eigenaar van het Media Park voegt toe: ‘We zijn opgetogen dat we deze belangrijke contractverlenging met RTL Nederland hebben weten te bereiken. Want RTL is een belangrijke huurder op het Media Park, waarmee we ook in de toekomst graag willen blijven samenwerken. De lange termijn betrokkenheid van RTL Nederland signaleert eens te meer dat het Media Park een uitstekende locatie is voor media-gerelateerde bedrijvigheid in Nederland’.

Patrick Olde Scholtenhuis, CFO van RTL Nederland: ‘We hebben het onderwerp huisvesting vanuit verschillende oogpunten bekeken. Bereikbaarheid, voorzieningen, infrastructuur, imago, kosten – we hebben het allemaal meegenomen in onze overwegingen. Uiteindelijk kwam Hilversum op al die aspecten als beste uit de bus. TCN heeft ons een uitstekend aanbod gedaan en ook de gemeente Hilversum heeft laten blijken dat ze het grootste commerciële multimediabedrijf graag aan boord willen houden. De plannen van de gemeente om de positie als mediastad verder te versterken, alsmede de plannen voor uitbreiding van het Media Park hebben zeker een rol gespeeld in onze afweging. We zijn blij dat we de komende tien jaar onze activiteiten vanuit Hilversum blijven voortzetten.’

RTL Nederland heeft zich in de zoektocht naar huisvesting en in de onderhandelingen met TCN laten bijstaan door Jim Reerink (specialist vastgoed & media) en onafhankelijk huisvestingsadviseur Solved. DLA Piper is verantwoordelijk voor de juridische afwikkeling.

TCN

TCN is vanaf 1994 actief als de dappere en speelse hond van het Europees vastgoed. Door onze flexibele benadering zijn we, ook in de huidige markt, steeds in staat verrassende plekken te bedenken, te maken en vooral te onderhouden.

TCN transformeert bestaande gebouwen en gebieden tot comfortabele, functionele en veilige leefomgevingen. Wij doen dat op basis van co-creatie met gespecialiseerde partners. Door de integrale benadering van onze projecten, namelijk conceptontwikkeling, realisatie, beleggen en het managen van projecten, zijn wij langdurig betrokken bij onze projecten.

TCN wordt gevormd en gemaakt door 175 medewerkers en heeft projecten in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Oostenrijk en Rusland.

Europa Fund II

Europa Fund II wordt beheerd door Europa Capital.
Europa Capital is een gevestigd vastgoedfonds dat in geheel Europa actief is. Europa Capital is onderdeel van de Rockefeller Group (RGI). RGI is een strategische investeerder in Europa Capital. Sinds 1995 hebben de bestuurders van Europa Capital gezamenlijk zes vastgoedfondsen opgericht en zijn meer dan zeventig transacties aangegaan voor een totaalbedrag van € 6,5 miljard in zeventien Europese landen.

In 2008 heeft Europa Capital twee nieuwe investeringsfondsen in de markt gezet die zich richten op Europees vastgoed, te weten Europa Fund III en Europa Emerging Europe. Dit laatste fonds houdt zich specifiek bezig met Oost-Europa. Deze fondsen hebben een gezamenlijk eigen vermogen van € 895 miljoen.

De Europa vastgoedfondsen hebben voordeel van Europa Capital’s netwerk van Country Partners, die co-investeren in acquisities door de Europa vastgoedfondsen in hun gebied. Veel van de Country Partners hebben de afgelopen twintig jaar nauw samengewerkt met de bestuurders van Europa Capital.
Meer informatie vindt u op: www.europacapital.com